Kazı Kazan Kartları

1989-1992 Dönemi (Dik Ebat)

İlk emisyonu 1989 yılında gerçekleştirilen Kazı Kazan kartlarının ilk 10 adedi için dik ebat tercih edilmiştir. 1992 yılından sonra ise tüm kartlar yatay ebatta basılmıştır.

1989 – 1992 döneminde çıkan kartların hiç birinin üzerinde tarih bulunmamaktadır. Ancak emisyon sırasını takip etmek mümkündür. Çünkü kartların sol alt kısmında A’dan başlayıp G’ye uzanan harf kodları yer almaktadır.

Tarih uygulaması 1993 emisyonuyla başlamıştır. 1993 yılından itibaren kartların hangi yıla ait olduğu seri numaralarındaki ilk iki rakamdan anlaşılmaktadır. “Tarihli seri numarası” günümüzde de devam etmektedir.

1993 – 1998 yılları arasında tedavüle çıkartılan kartların bir özelliği de (yukarıda) barkod uygulamasına geçilmiş olmasıdır. 1998 yılının son emisyonuna değin barkodlu çıkan kartlar 1999 yılı A emisyonu ile birlikte barkodsuz olarak tedavüle çıkmıştır. Böylece 1999 yılından itibaren barkod uygulamasına son verilmiştir.

Aşağıda yer alan kartlar soldan sağa, emisyon tarihi sırasına göre sıralanmıştır. Kartlara ilişkin emisyon tarihi ve seri numarası resimlerin hemen altında belirtilmiştir.

2. Emisyon B0 Serisinin diğer bütün emisyonlardan farklı bir özelliği bulunmaktadır. Bir tek bu emisyona mahsus, Milli Piyango İdaresi ikramiye olarak otomobil vermektedir. Bu otomobiller Ford Taunus S, Murat Doğan ve Renault Toros’dur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.